Салати
Салати як страва є невід'ємною частиною будь-якого банкету, фуршету та інших форматів проведення заходів. Салат часто називають Королем столу, тому що складно переоцінити його користь і необхідність для організму. Салати в більшості своїй низькокалорійні, складаються з овочів, фруктів і зелені і заправляються оливковим, кунжутним або іншим видом рослинного масла. Це необхідні мінерали, вітаміни всіх груп, амінокислоти і велика кількість корисної клітковини. Щоденне вживання салатів сприяють очищенню організму від токсинів і зайвого холестерину. У 100 грамах салату міститься всього лише 13 калорій, що робить його ідеальним продуктом для тих, хто піклується про свою фігуру і здоров'я в цілому.
Прародичем салатів прийнято вважати Салат Латук - це один з найдавніших видів салату, від якого беруть початок всілякі його види (Айсберг, Ромен, Фризе, Лоллороссо і Биондо, Рукола і інші).
Теорія «п'яти порцій в день» стверджує те, що приймаючи в їжу протягом дня 5 порцій 50-200 грам овочів, фруктів і зелені, Ви забезпечите собі і своїм близьким необхідну добову норму всіх необхідних поживних речовин. За цією теорією їжу необхідно вибирати за принципом світлофора: не менше однієї порції червоних овочів і фруктів (червоний болгарський перець, томат, буряк, редис, малина, полуниця, суниця, червоне яблуко і т.д.), не менше порції жовтих або оранжевих овочів і фруктів (жовтий перець, кукурудза, морква, хурма, ананас, диня, мандарин, апельсин і ін.) і не менше порції зелених (салати, шпинат, брокколі, зелена цибуля, капуста, огірок, ківі, зелене яблуко, груша, агрус і т.п.).
Існує два таймінгу подачі салатів: американський - подача салату перед гарячими закусками, і європейський - подача салату після основного блюда.
Так само можна виділити безліч варіацій подачі салатів: класична в салатній тарілці; у всіляких келихах ( мартинки, шампанки, олдфешени і ін.); в баночках, вазочках і інших скляних прозорих ємностях; салат в тарталетках; човники з огірків; на зелених салатних листях; фруктові салати в апельсині, ананасі, кокосі і інше.
Сучасна кулінарія налічує тисячі різноманітних рецептів салатів, видів їх приготування і подачі. Найбільш популярними і особливо смачними у нас вважаються:
- салат Олів'є класичний;
- салат Грецький з сиром Фета;
- салат Капрезе з соусом песто;
- салат овочевий з сирними кульками;
- салат Цезар класичний;
- салат Цезар з лососем і креветками;
- салат з в'яленим м'ясом, сиром Дор Блю і горіхами;
- мікс-салат з качиної грудкою, авокадо і малиновим соусом і інші.
Якість продуктів, що використовують в поєднанні з професіоналізмом наших кухарів, помножені на роки роботи в сфері кейтерингових послуг, дозволяє нам з упевненістю гарантувати Вам отримання гастрономічного і естетичного задоволення від поїдання наших страв, будь то салати, канапе, гарячі закуски або десерти.
Ви і Ваші гості неодмінно залишитеся задоволені !!!
ОК кейтеринг - з нами все буде ОК!